Quantcast
Channel: Open Data » Polítiques de Gènere
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3

Quin és el millor país per ser dona?

$
0
0

Com que la setmana passada va ser el dia de la dona, l’Economist Intelligence Unit va publicar l’informe anual sobre l’Índex d’Oportunitats per a Dones 2012, que té la voluntat de mesurar l’ambient i la societat en relació al sexe femení. La puntuació ve determinada per 5 grans variables (mercat laboral, accès al finançament, educació, estatus social/legal i entorn empresarial) dividides en diferents subgrups. Els resultats per aquest 2012 són els següents:

Index d'Oportunitat de les Dones

Suècia, Noruega i Finlàndia lideren la classificació. D’aquests tres països l’informe destaca el seu compromís amb l’objectiu de que les dones i els homes gaudeixin de les mateixes oportunitats i la mateixa igualtat de drets. Ho aconsegueixen mitjançant unes bones polítiques públiques i de gènere. La més important és la prestació d’atenció diürna a nens menors de 12 anys que tinguin pares treballant o estudiant. A més, aquesta atenció es pot adaptar a l’horari laboral dels pares, el que permet que les dones es desenvolupin laboralment evitant el rol que tradicionalment els hi ha atorgat la societat.

Espanya ocupa la posició 24 i passa de 72’4 punts el 2010 a 74 per al 2012. Això vol dir que encara li queda molta feina per fer. Per davant té països com Portugal (15è), Lituània (16ena),  Eslovènia (18ena) o Hongria (21ena). Com que l’informe no desagrega la informació espanyola per les cinc variables no podem saber en quines destaca i en quines presenta més problemes. A més, jo tampoc sóc cap expert en polítiques de gènere, així que tampoc sé per on poden anar els trets. Alguna idea?


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3

Latest Images